Bangkok is een waar street-food paradijs! Zonder enige twijfel is Bangkok één van de beste steden ter wereld om zijn voor wat betreft eten. Er is dag en nacht en overal van alles te verkrijgen en te eten. Zijn er mensen? Dan is er eten!

Als bezoeker kunnen al deze kraampjes soms overweldigend overkomen. Wat is het? Kan ik dit eten? Is dit niet super pittig? Kan ik dit ook vegetarisch bestellen? Wat zijn uberhaupt aanraders om te bestellen? Er is zoveel!

Veel streetfood kraampjes zijn gespecialiseerd in een bepaald gerechten. Andere verkopen voornamelijk eten uit de ‘Isaan’, het noord-oostelijke gedeelte van Thailand en andere kraampjes kunnen allerlei soorten rijst- of noodle gerechten klaarmaken.

streetfood bangkok straat

De meeste street-food kraampjes hebben geen menu in het Engels beschikbaar. Ook zal de communicatie in het Engels niet altijd even soepel verlopen door de aanwezige taalbarriere en verschillende maatstaven (‘no spicy‘).

Wij hebben een eBook samengesteld om Bangkok’s overheerlijke street-food probleem te proberen en te bestellen:

  • 15 heerlijke gerechten en snacks (onze aanraders) die je op straat kunt bestellen, inclusief foto’s en Thaise benaming

  • Een woordenlijst met enkele basis woorden zoals vlees, noodle, rijst en groenten.

  • Woorden en zinnetje om allergieen aan te geven, het eten niet te pittig te bestellen en handige zinnetjes voor vegetariers en veganisten.

Kun je dit wel gebruiken?

Ontvang dan Direct ons Gratis eBook!

bangkok streetfood ebook