Als je voor het eerst naar Bangkok gaat, vertelt iedereen je wat je waarschijnlijk wat je echt MOET doen! Maar misschien zijn de dingen die je NIET moet doen in Bangkok wel veel belangrijker. Ze zijn in ieder geval objectiever en vaak dingen waar je niet zo snel aan denkt.

Bangkok is een intrigrerende stad met een gebruiksaanwijzing en de Thaise cultuur verschilt daarnaast sterk van de Westerse. Val dus niet in de volgende valkuilen!

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

1. Direct onderhandelen met taxi chauffeurs

Bij aankomst op het vliegveld 200 Baht afdingen bij de eerste taxi-chauffeur die je tegenkomt is geen goed begin. Het is: meter aan, of niet. Tenzij je al 5 taxi’s hebt geprobeerd hoef je niet te onderhandelen met taxi chauffeurs. Download eventueel de taxi apps Uber of Grab Taxi om verrassingen te voorkomen.

2. Een hotel OP Khao San Road nemen

Khao San Road is een must-do voor een eerste keer Bangkok. De gekkigheid en feesten op deze straat zijn uniek. Neem daarvoor een hotel in een rustig straatje in de buurt (Samsen, Rambuttri) van Khao San Road om lopend naar je hotel te gaan en rustig te kunnen slapen.

3. Zorgen maken over ijsklontjes

Bangkok is warm en je zult overal ijsklontjes tegen komen. Deze komen allemaal uit de fabriek en worden dagelijks geleverd. Je kunt dus met een gerust hart genieten van een ijskoud drankje.

4. Een gratis of 20 Baht Tuk-Tuk nemen

In de buurt van Bangkok’s bezienswaardigheden komen er Tuk-Tuk chauffeurs naar je toe met een to-good-to-be-true prijs. Zij brengen jou gegarandeerd naar een tailor, gem-shop, tourist agency of wat dan ook. Niet doen dus! Tuk-Tuk Hop brengt jou langs Bangkok’s populairste bezienswaardigheden voor een vast bedrag per dag.

5. Ping-Pong show bezoeken

Er zal jou ‘s avonds wellicht gevraagd worden of je een Ping Pong show wilt bezoeken. Misschien weet je het al, maar dit heeft niets met tafeltennis te maken. Bij deze (persoonlijke mening over de taferelen buiten beschouwing gelaten) sex-shows zal men 9 van de 10 keer zoveel mogelijk geld uit jou proberen te krijgen.

6. Je niet voldoende voorbereiden

Bangkok is een stad met een zekere gebruiksaanwijzing waar je  makkelijk een hoop tijd, geld en ervaringen kan mislopen. Bereid je dus goed voor en haal het maximale uit één van ‘s werelds unieke, diverse en intrigrerende steden. Download de laatste Bangkok Gids om alles uit jouw tijd in Bangkok te halen!

7. Te bloot kleden

Bangkok is geen strand en de Thaise cultuur is conservatiever dan je denkt. Blote bovenlijven en spaghetti-bandjes met décolleté zijn uit den boze. Zeker bij het bezoek aan tempels dienen schouders en bovenbenen bedekt te zijn.

8. Affectie tonen in het openbaar

De Thaise cultuur is conservatiever dan je denkt. No PDA : No public display of affection is de standaard. Zoenen en knuffelen in het openbaar wordt als respectloos gezien in de Thaise cultuur.

9. Naast een monnik zitten (als vrouw zijnde)

Boeddhistische monniken mogen geen contact hebben met vrouwen. Houdt als vrouw zijnde dus enige afstand van deze monniken.

10. Blijven zitten tijdens de King’s Anthem

In publieke parken (om 08:00 en 18:00) en voor een film in de bioscoop wordt de ‘Kings Anthem’ gespeeld. Iedereen wordt verwacht om tijdens dit anthem te gaan staan! Blijven zitten is op zijn zachtst gezegd, respectloos ..

11. Geparkeerde taxi’s aanspreken

Taxi chauffeurs die geparkeerd staan zullen nooit de meter aan doen. Zij zullen gegarandeerd 2 of 3x zoveel vragen als wat jouw ritje eigenlijk zou moeten kosten.

12. Alle Thai de hand schudden

In de Thaise cultuur worden geen handen geschud en men raakt elkaar zelden aan. Gedag zeggen en elkaar bedanken wordt gedaan door middel van de Wai.

13. Niet het maximale bedrag uit de pinautomaat halen

Per keer dat jij geld uit de automaat haalt betaal je tussen de 150 en 220 Baht (zo’n 5 Euro). Probeer dus zo weinig mogelijk keer te pinnen om deze toeslagen binnen te perken te houden.

14. GEEN street-food kopen

In Bangkok kun je overal en vanalles kopen op straat. Bangkok’s wereldberoemde street-food is een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur en tevens overheerlijk en spotgoedkoop. Ontvang ons gratis eBook met onze 15 favorieten street-food gerechten en hoe je deze bestelt. Eetsmakelijk!

15. Schoenen aanhouden

In tempels en bij mensen thuis loopt men op blote voeten (of sokken). Schoenen uit dus!

16. Veel tijd doorbrengen in het verkeer

Bangkok’s verkeer kan goed vast komen te staan. Als je pech hebt breng je zo 20% van je kostbare tijd in Bangkok door in het verkeer: DOODZONDE! De BTS Skytrain, MRT Metro, Chao Phraya River express, Khlong Saen Saeb en motorbike-taxi’s zijn soms een veel beter, goedkoper en sneller alternatief. Onderzoek dus jouw mogelijkheden!

Wat zijn volgens jouw de dingen om NIET te doen tijdens een eerste bezoek in Bangkok?

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU

Categorieën: Wat te doen in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: