Bangkok is waarschijnlijk de beste plek om al je Thailand souvenirs te kopen. Iets wat het thuisfront altijd leuk vindt om te krijgen. Als je vanaf Bangkok terugvliegt dan kun je een gedeelte van je laatste dag inplannen om souvenirs in te slaan. Zodoende hoef je je tijdens je vakantie pas op de laatste dag zorgen te maken over souvenirs. 

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.


We gaan hier niet in op wat leuk is om te kopen maar laten je de beste plekken zien waar de kans groot is dat je een leuke souvenirs kunt scoren voor vrienden, familie en collega’s.

Chatuchak weekend market

De chatuchak weekend markt is de perfecte plek om souvenirs te vinden. Chatuchak is enkel geopend tussen vrijdagavond tot zondag. Als je er dus in het weekend bent kun je hier uiteenlopende souvenirs in één van de 15.000 kraampjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het kopen op deze enorme en welbekende weekend markt.

Neem de BTS Skytrain naar Mo Chit BTS of de MRT Metro naar Chatuchak station (enkel in het weekend).

MBK Shopping mall

Eén van de grootste en goedkoopste shopping malls van Bangkok is MBK. Je kunt hier terecht voor alledaagse (soms namaak) artikelen op de eerste paar verdiepingen. Om souvenirs te scoren moet je naar de bovenste verdiepingen. Het aanbod souvenirs is erg uitgebreid en een ideale 1-stop-souvenir shopping.

Neem de BTS Skytrain naar National Stadium om al jouw souvenirs in te slaan. Dagelijks geopend tot 22.00 ‘s avonds.

De speciale Google Map met alle lokaties uit ons eBook. Inclusief alle plekken om souvenirs te scoren.

Khao San Road & Rambuttri

De beroemdste straten voor toeristen die voor het eerst naar Bangkok zijn ook een goede plek om souvenirs te vinden. Rond de middag worden in deze buurt de kraampjes langzaam maar zeker opgezet naast de aanwezige indoor-winkeltjes.

Het aanbod is beperkt tot voornamelijk kleding, tassen, armbandjes en enkele Buddha-beeldjes maar voor sommige is dit meer dan voldoende.

Train Market (Talad Lot Fai, Ratchada)

De minder bekende maar gezellige Train Market in Ratchada is een lokale avondmarkt. De markt is slechts geopend op avonden tussen donderdag en zondag. Hier zul je niet de standaard souvenirs vinden maar meer de ongebruikelijke Thaise antiek, kitsch, snacks etc. Ook kun je hier ook terecht voor de gebruikelijke kledingstukken en tassen. Na het shoppen is de andere kant van de markt ingericht voor een drankje in één van de vele barretjes aanwezig.

Waar koop jij souvenirs en WAT koop je? Laat hieronder een reactie achter, ben benieuwd..

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: