De rooftop bars van Bangkok zijn uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Niet iedere vakantie-ganger heeft echter de kleding mee op zich aan al die dresscodes te houden. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld van casual rooftop bars in Bangkok waar de dresscode niet of wat soepeler wordt gehanteert. 

Updated December 2018:  Mahanakhon Skywalk toegevoegd

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

De standaard dress-code voor de meeste rooftop bars wordt: ‘smart casual‘ genoemd. Met de volgende kledingstukken aan is de kans aanwezig dat jij de lift weer terug naar beneden kunt nemen:

De standaard dresscode voor Bangkok’s rooftopbars verbiedt:

  • Sport uniformen

  • Slippers, sandalen & flipflops

  • Kleding zonder mouwen (tanktops & casual hempjes)

  • Korte broeken

  • Mannen met open schoenen

Casual rooftop bars in de buurt van Khao San Road – zonder dresscode

In de buurt van Khao San Road en het Koninklijke Paleis is geen hoogbouw te bekennen. De reden hiervoor (leuk feitje!) is dat men in een bepaalde straal rondom het Koninklijke paleis niet ‘boven het Paleis mag staan’.

Direct gevolg is dus dat er geen wolkenkrabbers in de buurt van Khao San Road zijn te vinden met prachtige vergezichten over de stad. Niet getreurd, er zijn in de buurt van Khao San Road ook op lagere verdiepingen rooftop bars te vinden met unieke uitzichten. Voordeel is dat er hier geen dresscode wordt gehanteert en je dus in je casual outfit kunt genieten van een hapje en een drankje.

Bekijk de speciale Bangkok Gids map met alle locaties en aanraders uit ons eBook. De lichtblauwe cocktail icons zijn de rooftop bars.

1. Eagle Nest

casual rooftop bar eagle nest

Cr. Eagle Nest

 

2. Jham Jun Bar

Casual rooftop bar Jham jun

Cr. Jham Jun bar


3. River Vibe

River view guesthouse casual rooftop

Cr. River View guesthouse

Alternatieve rooftop bars met een soepelere dress-code

Verspreid over de buurten Silom, Siam en Sukhumvit zijn er tientallen rooftop bars te vinden. De bekendste (Skybar @ Lebua en Vertigo @ Banyan Tree) hanteren een strictere dresscode. En zijn echter diverse alternatieve rooftop bars die vooral bekend zijn lokals en expats die wat soepeler zijn met hun dress-code.

Je kunt bij de meeste van deze bars gerust met een korte broek, shirtje en dichte schoenen aankomen. Ook zijn er meer zitplaatsen en zijn de drankjes beter geprijsd dan bij de bekendste, meer op toeristen gerichtte, Skybars van de stad.

Geniet van Bangkok’s schitterende skyline en laten we onderstaande tips onder ons houden .. 😉

4. Brewski – Radisson Blu

 brewski casual rooftop bangkok

5. Above 11 – Fraser Suites

above 11 rooftop bangkok

Cr. Above 11

6. Roof 409

casual rooftop bar

Cr. Roof 409

7. Attitude – Avani riverside

attitude rooftop bangkok

8. Char rooftop – Hotel Indigo

Char casual rooftop

EXTRA: King Power Mahanakhon Skywalk + rooftop 

De King Power Mahanakhon Skywalk + rooftop kent geen dress-code.

Hoef je niet perse te eten of te drinken maar wil je genieten van een prachtig 360 graden uitzicht over Bangkok?  Dan is Bangkok nieuwste ‘observation deck’ bovenop de Mahanakhon Skywalk een prima optie. 

Mahanakhon Skywalk rooftop

 De glazen skywalk is een unieke manier om Bangkok vanaf boven te bekijken.  Vanaf de 7 lage tellende glazen vloer kijk je vanaf 310 meter recht naar beneden.  Op dezelfde verdieping is er een kleine bar aanwezig waar je drankjes kunt bestellen.

Prijstlijst bar:

  • Lokaal biertje: 270 THB++

  • Juice: 180 THB++

  • Koffie: 140 – 160 THB++

Naast de glazen skywalk is er ook een soort tribune/trap waar je rustig kunt genieten van een adembenemend uitzicht over Bangkok.  De ingang, lift en de 74’ste verdieping zitten vol met technische snufjes die een leuke inkijk geven in alles wat Bangkok te bieden heeft.  Van de bekende landmarks tot aan de dagelijkse dingen dat het leven in Bangkok typeert voor hen die deze stad hun thuis mogen noemen.

Mahanakhon Skywalk – Prijzen & openingstijden

Ticket prijzen liggen tussen de 850 – 1050 THB en kunnen zowel online als ter plekke gekocht worden. De skywalk is dagelijks geopend tussen 10.00 en 23:00.

Wat is jouw ervaring met rooftop bars en dresscode? En welke rooftop bar in Bangkok ben jij geweest? Laat het weten, misschien mis ik er nog eentje ..

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
-Bangkok Expat sinds 2014 en auteur van de populaire Bangkok Gidsen-

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: