Bangkok, een bruisende diverse Aziatische metropool met 1001 dingen te doen.

Als je voor de eerste keer naar Bangkok gaat kan het enorm overweldigend zijn! Bangkok zit boordevol interessante bezienswaardigheden en tempels en barst van de cultuur. De vaker je er komt, de meer er te zien is. Om jouw eerste bezoek aan Bangkok wat overzichtelijker te maken zijn hier de must-do’s voor de eerste dagen in de ‘Big Mango’.

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

De meest iconische bezienswaardigheden van Bangkok liggen in het oude gedeelte van de stad. De beroemde paleizen en tempels zijn een must-do voor een eerste keer Bangkok. Ontdek de handige hop-on-hop-off service voor Tuk-Tuk’s om al deze bezienswaardigheden per tuk-tuk te ontdekken.

1. Grand Palace en Wat Phrae Kaew

Het Koninklijk Paleis in Bangkok is met afstand de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van Bangkok.  Dit prachtige en enorme paleis dateert uit de 18’de eeuw en was de officiele verblijftplaats voor diverse koningen.

Een entree-bewijs kost 500 THB en koop je bij de officiele ingang.  Vermijd touts die je in goed Engels aanspreken vlakbij het paleis die zeggen dat het paleis gesloten is.

Bezienswaardigheden Bangkok Grand Palace

2. Wat Pho

Wat (‘Wat’ betekent tempel) Pho is een andere must-do en beroemde bezienswaardigheid van Bangkok.  De reclining Buddha binnen in het complex is een goud Buddha beeld van meer dan 45 meter lang.

Insider-tip: ondanks dat de reclining Buddha na zonsondergang niet meer te bezoeken is, is het complex zelf nog wel geopend.  Er is verder niemand en je kunt in alle rust en mysterie het sprookjes-achtige prachtige complex verkennen.

Eerste keer bangkok bezienswaardigheden Wat Pho

3. Wat Arun

De andere wereldberoemde tempel van Bangkok bezoeken is zeker de moeite waard om te bezoeken.  De ”temple of dawn” is gelegen aan de Chao Phraya Rivier en is zeker ‘s avonds met al haar verlichting een pracht plaatje om te zien.

Insider-tip: Het mooiste zicht heb je aan het einde van de middag in 1 van de barretjes tegenover Wat Arun.

Bezienswaardigheden Bangkok: Wat Arun

 

4. Floating Market bezoeken

Veel mensen denken direct aan de beroemde floating markets van Bangkok. Bekijk ons lijstje met alle floating markets die zowel buiten, als IN Bangkok liggen. Desalniettemin een prachtig plaatje en ‘typisch Bangkok’.

Doen Bangkok: floating market

 

5. Street-food eten

Bangkok is een waar street-food paradijs. Je kunt niet naar Bangkok gaan zonder op straat te eten! Het is spotgoedkoop en overheerlijk. Ontvang onze gratis street-food gids om direct bekend te raken met het beste street-food van de wereld en hoe je dit moet bestellen.

streetfood bangkok

 

6. Chinatown

Bangkok’s Chinatown is misschien wel de grootste van de wereld. het is er zeer levendig en de chaos, smaken, geuren en lichten zijn een fenomeen om niet te missen! Tevens de plek voor misschien wel het beste street-food van Bangkok.

Bangkok chinatown

 

7. Fietstour: het Authentieke Bangkok ervaren

Een zeer populaire activiteit in Bangkok is een fietstour. Je gaat tijdens deze tours van de gebaande paden af. Zo fiets je door markten en huiskamers en kom je op plekken waar geen toerist te vinden is. In korte tijd maak je kennis met het dagelijkse leven in Bangkok dat achter de schermen plaatsvindt.

Co van kessel fietstours bangkok

 

8. Muay Thai wedstrijd bijwonen

Het bijwonen van een Muay Thai wedstrijd in Bangkok is een zeer unieke en bijzondere ervaring. Muay Thai is de nationale sport van Thailand en zit vol met culturele accenten. Er zijn in Bangkok diverse plekken waar je een Muay Thai wedstrijd kunt bijwonen. Van VIP-plekken via een reisbureautje of staand (gratis op zondag) tussen de fanatieke Thai.

Thai box bangkok

 

9. Drankje op een Rooftop bar

Bangkok heeft een adembenemende skyline. Er zijn tientallen rooftop bars waar je op grote hoogte kunt genieten van een drankje. De meeste populaire zijn Lebua’s Skybar (bekend van de film de Hangover) en Banyan’s Tree Vertigo bar, maar er zijn meer alternatieven! Desalniettemin is een drankje op een rooftop bar een uitstekend begin of einde van je vakantie.

Rooftop bar bangkok

 

10. Khao San Road ervaren

De beroemde (of beruchte) backpacker-straat is een beleving op zich. Verwacht hier niet het traditionele Thailand te ontdekken. Khao San Road staat bekend om de gekkigheid, feesten, drinken uit buckets en gekke insecten die je er kunt eten.

Khao san road bangkok

Andere eervolle vermeldingen

De vorige 10 zijn bezienswaardigheden en activiteiten die typisch zijn voor Bangkok. Er zijn nog enkele dingen die men graag doet in Bangkok maar die minder ‘Echt Bangkok’ zijn. Denk hierbij een het 11. Lumpini park (groot stadspark) en 12. Chatuchak Weekend markt (immense markt met duizenden stalletjes).

Tweede, derde, vierde, vijfde …. keer in Bangkok

Meer dan de helft van dit lijstje zijn voornamelijk voor jouw eerste keer in Bangkok. Veel mensen komen meerdere keren naar Bangkok omdat er oneindig veel te zien en te ontdekken is. Al dit interessants en onontdekte meer lokalere alternatieven en handige tips voor deze top 10 vind je in ons nieuwste eBook.


Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
Bangkok Expat sinds 2014

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.

€6,95 – DOWNLOAD NUGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: