De rooftopbarren van Bangkok zijn uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en niet zonder reden!  Geen andere stad in de wereld heeft zoveel rooftopbarren met adembenemde 360 graden panorma views over de stad. Bij veel bezoekers staat een drankje op een rooftop-bar in op hun must-do-in-Bangkok-lijstje (Inspiratie-artikel: Wat te doen in Bangkok). 

Er komen maandelijks nieuwe rooftop barren bij en sommige zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie.  Daarom hebben wij een kleine gids samengesteld waarin alles staat wat jij moet weten over Bangkok’s rooftop barren.

Download de laatste Bangkok Gids (in handig PDF-formaat) met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

INHOUDSOPGAVE:

1. De dresscode

2. Top 3: De bekendste rooftopbarren van Bangkok

3. Vijf alternatieve rooftopbarren

4. Laaggelegen rooftopbarren zonder dress-code 

5. Obervatie-desks

1. DE ROOFTOPBAR DRESSCODE

De standaard dress-code voor de meeste rooftopbarren wordt omschreven als ‘smart casual‘. Nu betekent dit niet dat vrouwen verplicht zijn hoge hakken te dragen, of mannen niet binnen gelaten worden zonder gelakte Oxfords. De Thai houden er traditioneel van om zich bij dit soort gelegenheden goed voor de dag te komen en zich op te doffen. Echter sinds de toegenomen populariteit van Bangkok’s rooftopbarren onder toeristen (die logischerwijs op vakantie niet altijd hun beste kleding mee hebben en graag luchtig gekleed gaan in de hitte) is er een dresscode / kledingrichtlijn in het leven geroepen.

De standaard dresscode verbiedt:

  • Sport uniformen
  • Slippers, sandalen & flipflops
  • Kleding zonder mouwen (tanktops & casual hempjes)
  • Korte broeken
  • Mannen met open schoenen

Hoe streng deze dresscode gehanteert wordt hangt af van de bar en populariteit hiervan. Zeker bij de Top 3 bekendste/hipste/duurste barren zal er wat strenger gekeken worden naar kleding.

Geen van de rooftopbarren hebben een entree-prijs daar het gewoon normale barren zijn (het verdien-model kom je zelf wel achter). Er zijn wel speciale view points waar betaald dient te worden (zoals Baiyoke en de Mahanakhon) waar het verdien-model de entree-prijs is.

2. DE DRIE BIJZONDERSTE ROOFTOP-BARREN VAN BANGKOK

Bij de meeste bezoekers zijn deze 3 rooftop-barren ondertussen wel bekend. Deze zijn alle 3 hoger gelegen dan de 40’ste verdieping, zijn wereldberoemd (onder andere door de Hangover film) en hebben adembenemde uitzichten over Bangkok. Volgorde van deze barren zoals genoemd zegt niets over de populariteit, kwaliteit of uitzicht.


SIROCCO SKY BAR | Lebua State tower

Bekend geworden van de Hollywood-film de ‘Hangover’ is dit Bangkok’s meest bekende rooftop bar. De Sirroco Skybar ziet er indrukwekkend uit met de gouden koepel en ronde, lichtgevende bar met adembenemende panoramische uitzichten.

Let op: Er zijn meerdere barren bij Lebua State Tower. Bij drukte bij de bekendste ronde bar buiten probeert het personeel de bezoekers soms te sturen naar minder spectaculaire barren.

Lokatie: Silom road (https://goo.gl/maps/Ph65dCHHRnT2)
Verdieping: 64’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 400 THB ++ voor een Thais biertje


Vertigo & Moon bar | Banyan Tree

De Vertigo bar op het dak van het Banyan Tree Hotel is één van de hoogst gelegen rooftopbarren van Bangkok. Het heeft de karakteristieke vorm van een schip waar de kuip van het schip (het restaurant) wat lager ligt dan de barren aan weerszijde. De bar is deftig en relatief klein en smal en geeft zodoende een 360 graden imposant uitzicht over de stad.

Lokatie: Sathorn road (https://goo.gl/maps/6JZeCXKWtfp)
Verdieping: 61’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 300 THB ++ voor een Thais biertje


Octave Rooftop bar | Marriot Sukhumvit

De Octave rooftop bar is verspreid over de drie bovenste verdiepingen van het Marriot Hotel op Sukhumvit. Hierdoor zijn er voldoende zit-mogelijkheden om van het uitzicht van de enorme stadsjungle te genieten.

Lokatie: Sukhumvit Thonglor (https://goo.gl/maps/PMpqq7GcQtE2)
Verdieping: 45’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 180 THB ++ voor een Thais biertje

3. DE ALTERNATIEVE ROOFTOP-BARREN

Naast de aller-aller bekendste zijn er ook genoeg rustigere, minder bekende rooftop-barren te vinden in Bangkok; gelukkig! De sfeer voelt bij deze minder als attractie aan en je kunt er rustig zitten om van een drankje of 2 te genieten. Prijzen liggen hier iets lager en uitzichten zijn even prachtig te noemen als bij de eerder genoemde wereldberoemde barren.

Deze alternatieve rooftop-barren hebben over het algemeen meer zitplekken, prachtig uitzicht en een drankje (en/of eten) zijn wat betaalbaarder.


Park Society – SO Sofitel Lumpini

Aande rand van Bangkok’s enorme stadspark Lumpini krijg je een goede indruk van de omvang van dit park en omringende wolkenkrabbers. Park Society heeft comfortabele zitgelegenheden en er heerst een relaxte vibe.

Als je buiten bent kun je ook eventjes de trap omhoog nemen om van het uitzicht van de ‘high-so’ bar te genieten

Lokatie: Lumpini Park (https://goo.gl/maps/oxxJ5uRzpPA2)
Verdieping: 29’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 250 THB ++ voor een Thais biertje

Wijken in Bangkok >
Prijzen in Bangkok >


Attitude Rooftop – Avani Riverside

Bij weinige bekend en bezocht is dit de Attitude van het Avani hotel een ‘hidden-gem’ te noemen. Gelegen aan de rivier zie je Bangkok’s skyline en wolkenkrabbers in de verte. Relaxte zitbanken, een infinity pool en de soepele dress-code (korte broeken toegestaan!) maken voor een relaxt en romantisch avondje uit.

Lokatie: Thonburi (https://goo.gl/maps/vRreDSbkJ6E2)
Verdieping: 26’ste
Dress-code: Casual / Smart Casual
Prijs: 200 THB ++ voor een Thais biertje


Scarlett Wine Bar – Pullman G Silom

Nog betaalbaarder tijdens happy hour. Dagelijks tussen 17:00 – 20:00.

Een wijnbar op hoogte, gelegen tussen de wolkenkrabbers op Silom. Officieel geen rooftop-bar maar toch gelegen op de 37’ste verdieping met een bijzonder uitzicht. Een kleinschalig en sfeervol buitengedeelte waar je naast scala aan wijnen ook gewoon een cocktail of biertje kunt bestellen.

Lokatie: Silom (https://goo.gl/maps/Pkm5PCSa7XN2)
Verdieping: 37’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 180 THB ++ voor een Thais biertje


Red Sky – Centara Grand

Op de 56’ste verdieping van dit hotel met de bekende kleurende boog heb je
meerdere zitplaatsen- en banken met 360 graden view, afgeschermd door glas. De architectuur in combinatie met de grote (verkleurende) boog bieden de mogelijkheid om Bangkok’s skyline aan alle kanten te bekijken. De jazz spelende live-band op de achtergrond en de prive-tafeltjes geven daarnaast een klassieke en romantische sfeer aan de Red Sky bar.

Lokatie: Siam (https://goo.gl/maps/rw6B6ZG5Yin)
Verdieping: 56’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 300 THB ++ voor een Thais biertje


Above 11 – Fraser Suites

Het dak van Fraser Suites is het toneel van de rooftop bar Above 11. Ondanks dat dit op 33 verdiepingen hoog is, geeft dit niet de vergezichten
over de rivier of Bangkok’s skyline maar desalniettemin heeft het een goede ‘urban feel’. Naast drankjes kun je hier ook lekker eten en zijn er op sommige avonden Salsa avonden voor de liefhebbers.

Above 11 is een PeruaansJapanse bar (is dit fusion of fusion?!) waardoor je van zowel bijzondere Peruaanse kunt genieten als overheerlijke Japanse Sushi.

Lokatie: Sukhumvit Soi 11 (https://goo.gl/maps/TrvuXxzvWGJ2)
Verdieping: 33’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 200 THB ++ voor een Thais biertje


ZOOM Sky Bar – Anantara Sathorn

Bekend onder expats en de lokale Thai zijn er maar weinig toeristen die hier komen. De bar/restaurant geeft (net zoals alle barren) een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Geniet van de uitgebreide cocktail-lijst die ZOOM Sky bar heeft en plof neer op een van de lounge-banken voor een romantisch avondje uit.

Lokatie: Sathorn (https://goo.gl/maps/6hBWoP2c9dM2)
Verdieping: 40’ste
Dress-code: Smart Casual
Prijs: 220 THB ++ voor een Thais biertje

4. CASUAL ROOFTOPBARREN ZONDER DRESSCODE (maar met prachtig uitzicht)

Niet iedere vakantie-ganger naar Thailand heeft een net jurkje of lange broek mee in de koffer. Wil je dan toch van een rooftop genieten in je casual outfit dan zijn er ook diverse barren waar je gewoon casual en in je korte broek heen kunt.

In de buurt van Khao San Road en het Koninklijke Paleis is geen hoogbouw te bekennen. De reden hiervoor (leuk feitje!) is dat men in een bepaalde straal rondom het Koninklijke paleis niet ‘boven het Paleis mag staan’.

Direct gevolg is dus dat er geen wolkenkrabbers in de buurt van Khao San Road zijn te vinden met prachtige vergezichten over de stad. Niet getreurd, er zijn in de buurt van Khao San Road ook op lagere verdiepingen rooftop bars te vinden met unieke uitzichten. Voordeel is dat er hier geen dresscode wordt gehanteert en je dus in je casual outfit kunt genieten van een hapje en een drankje.


Eagle Nest – Sala Arun

De Eagle Nest op het dak van Sala Arun mist de hoogte van andere rooftop bars, maar heeft desondanks één van de mooiste uitzichten. Vanaf het dak van het Sala Arun hotel zit je ‘s avonds recht tegenover de magische en
verlichte Wat Arun. Mochten tafels en stoelen aan de rivierzijde vol zitten kun je aan de achterkant plaatsnemen om de verlichte pagodes van Wat Pho te bewonderen.

In hetzelfde straatje zitten ook nog bars/restaurants met eenzelfde uitzicht (Above Riva, Sala Rattanakosin, 342, Amorosa) mocht het Eagle Nest geen plaats meer hebben.

casual rooftop bar eagle nest
Cr. Eagle Nest

Lokatie: Wat Arun (https://goo.gl/maps/9rWLXt8Etru)
Verdieping: 4’de
Dress-code: Casual
Prijs: 150 THB ++ voor een Thais biertje


Jham Jun Bar

De Jham Jun Bar is een alternatieve rooftop bar in de buurt van Khao san Road en is te vinden op de 8’ste verdieping. Het restaurant/bar heeft een leuk uitzicht over Bangkok’s old-town en de verlichte Rama VIII brug (aan welke brug doet deze je denken?). De plek is niet bekend bij de meeste toeristen en is vooral gericht op Thaise studenten met regelmatig een Thaise live-band en lage tafeltjes waaraan je op de grond plaatsneemt.

Casual rooftop bar Jham jun
Cr. Jham Jun bar

Lokatie: Phra Arthit (rambuttri) https://goo.gl/maps/eRqJhKDwV4v
Verdieping: 5’de
Dress-code: Casual
Prijs: 100 THB ++ voor een Thais biertje


River Vibe – Riverview Guesthouse

Aan de rand van Chinatown heb je op het dak van het Riverview guesthouse een hemelsbreed uitzicht over de Chao Phraya rivier. Vanwege de ligging aan de rivier zie je zowel de prachtige skyline met wolkenkrabbers aan de ene kant, als de mooi verlichte tempels aan de andere kant.

Prijzen van het restaurant zijn vergelijkbaar met de kleine restaurantjes in de buurt van Khao San Road en Rambuttri (niet duur). Het dak heeft twee verdiepingen en er hangt een relaxte sfeer met enkele ligbanken om de hectiek van Chinatown even te laten bezinken en te genieten van de River View ..

River view guesthouse casual rooftop
Cr. River View guesthouse

Lokatie: Chinatown https://goo.gl/maps/icUUBfTrHGu
Verdieping: 8’ste
Dress-code: Casual
Prijs: 100 THB ++ voor een Thais biertje

5. OBSERVATIEDESKS IN BANGKOK

Geen zin om netjes gekleed te gaan maar toch zin in een prachtig uitzicht op 1 van de hoogte gebouwen van Bangkok? Koop dan een kaartje voor de uitzichtpunten op het Baiyoke of de nieuwste Mahankhon Skywalk. Deze zijn ook gewoon overdag geopend. Je betaalt hier entree-geld om naar boven te komen en van het uizicht genieten. Beide hebben ook een bar waar je een drankje kunt bestellen (maar dit hoeft niet!).


Mahanakhon Skywalk

Gelegen op 314 meter hoogte is de Mahanakhon Skywalk een bijzondere toevoeging aan Bangkok’s uitzichten arsenaal. De Skywalk is een grote glasplaat dat aan het gebouw hangt…

Durf de stap te nemen en kijk rechtstreeks meer dan 300 meter naar beneden. Grote bussen op Bangkok’s wegennetwerk zijn opeens niet zo groot meer..

Lokatie: Silom https://goo.gl/maps/bF54cm8oSQo
Verdieping: 78’ste
Dress-code: Geen
Openingstijden: Dagelijks tussen 10:00 – 24:00
Entree: Tussen de 800 – 1.000 THB
Website: https://kingpowermahanakhon.co.th/


Baiyoke Sky-tower

Jarenlang was Baiyoke het grootste gebouw en observatie-punt van Bangkok. Ondanks dat het gebouw al ouder is heb je bovenop een prachtig uitzicht. Ga naar de 84’ste verdieping om op het 360 graden rond-draaiende luchtdek alle kanten van Bangkok te ontdekken. De Sky-Tower heeft tevens het hoogste punt van Bangkok waar je van een buffet kunt genieten.

Baiyoke Observatie desk cr. GetYourGuide
Uitzicht vanaf Baiyoke Skytower

Lokatie: Phaya Thai https://goo.gl/maps/qxfijYQAyk32
Verdieping: 84’ste
Dress-code: Geen
Openingstijden: Dagelijks tussen 10:00 – 22:00
Entree: 400 THB
Website: https://www.baiyokehotel.com/

Wat is jouw favoriete rooftop bar in Bangkok, en waarom?  Laat het weten in de comments hieronder.

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
Bangkok Expat sinds 2014

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze unieke wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI


Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.

€6,95 – DOWNLOAD NU

De Bangkok Gids mini
Categorieën: Wat te doen in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: