Bang Krachao is Bangkok’s groene long en dit schiereiland ontleent de naam aan haar vorm.  De Chao Phraya rivier cirkelt om Bang Krachao heen als een soort hoefijzer.  Bang Krachao is een groen en bebost schiereiland slechts enkele kilometers verwijderd van Bangkok’s wolkenkrabbers en immense shopping malls. Een ongerept gebied vol met weelderig groen bos, mangroven en bananenbomen waar je je in een totaal andere wereld waant.  

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

Vroeger woonde hier voornamelijk Burmese die zich in Thailand vestigden. Er wordt hier geen industrie en commercie gestimuleerd om zodoende de unieke natuur en cultuur in stand te houden. Voor veel Bangkokians, expats en bezoekers is dit smogvrije schiereiland een populaire plek om zich even aan de drukte te onttrekken.

Fiets huren in Bang Krachao

Bang Krachao staat bekend om per fiets te ontdekken.  Fietsen zijn te huren na aankomst bij de pier voor slechts 50 – 100 Baht voor de hele dag. Vaak krijg je hier een (soms met de hand getekend) kaartje van de omgeving mee. Bang Krachao kent enkele overzichtelijke en brede hoofd-weggetjes die je deelt met andere fietsers en een enkele scooter of pick-up truck van bewoners.  Het wegennetwerk kent ook diverse kleine aftakkingen waar je over smalle, verhoogde paden kunt fietsen. Langs de huizen van de lokale bewoners en tropische bomen waan je je hier in een klein eilandje vlakbij Bangkok.  Er zijn enkele interessante stops onderweg die je in een mooi rondje allen kunt afgaan. Dit maakt Bang Krachao een populair dagje weg uit Bangkok’s chaos en drukte.

Sri Nakhon Khuen Khan Park
Dit park is een botanisch tuin en zit vol met flora en fauna.  Auto’s en scooters zijn hier niet toegestaan.  Het Sri Nakhon Khuen Khan Park bestaat uit vele uitkijkpunten, fietspaden, visvijvers en picknick mogelijkheden om tot rust te komen.

Bangkok Tree House
Een populaire stop tijdens het fietsen in Bang Krachao is Bangkok’s Tree House.  Een ecologisch boetiekhotel gelegen aan de Chao Phraya rivier dat is gedecoreerd met bloemen en diverse tropische bloemen. Je kunt hier terecht om te overnachten of om even uit te rusten van het fietsen bij een hapje of een drankje.

Bang Nam Phueng floating market
Deze floating market is Ieder weekend geopend voor bezoekers.  Het is waarschijnlijk niet zoals je een floating market in gedachte had en het heeft meer weg van een markt aan het kanaal gericht op lokale bezoekers. Desalniettemin een plek om een verscheidenheid aan Thaise gerechten en snacks te proberen.

Bang krachao fietsen

Bangkok Krachao – Zo kom je er

Het schiereiland Bang Krachao ligt ten zuiden van Bangkok en is vanaf twee kanten te bereiken per ferry waarvan de eerste (via de Khlong Toey pier) het gebruikelijkst is.

  • De Khlong Toey pier is niet ver gelegen vanaf Bangkok’s drukke en centraal gelegen Sukhumvit.  Neem een taxi direct naar Wat Khlong Toey Nok of de metro naar MRT Khlong Toey en vervolgens een motorbike- of normale taxi naar de tempel Wat Khlong Toey. Aan de achterzijde van deze tempel ligt de kleine pier (Khlong Toey Nok) om de oversteek te maken naar Bang Krachao.  De kosten voor de oversteek zijn 10 Baht per persoon  Vraag voor de zekerheid even na of de boot naar Bang Krachao gaat en de tijden dat de ferry opereert.  Na aankomst bij de Bang Krachao pier zijn er verschillende shops waar je direct fietsen kunt huren.

  • Bang Krachao is ook te bereiken via de Bang Na Pier dat, vanaf Bangkok gezien, aan de andere kant van Bang Krachao ligt.  Je kunt hier komen via de BTS Skytrain Bang Na om vervolgens met een taxi, scooter of tuktuk naar de Wat Bang Na Nok te rijden.  Na de ferry-oversteek zijn er ook hier genoeg plekken om een fiets te huren. Zodra je op Bang Krachao aankomt ben je tevens direct bij Bangkok’s Tree House en enkele minuten fietsen van Bang Nam Phueng floating market.

Bang krachao pier

Voel je je avontuurlijk dan kun je ook de bus nemen naar de Khlong Toey pier. Bus 47 gaat rijdt vanaf Khao San Road, langs MBK Shopping mall en het Lumpini park naar de Khlong Toey pier.

Er zijn ook organisaties die fietstours in Bang Krachao organiseren en alle beste plekjes kennen. Een fietstour organisatie is Bamboo Bike Thailand.  Zij organiseren fietstours door Bang Krachao op fietsen gemaakt van Bamboo. De meest bijzondere tour is de Firefly tour. Tussen Juni en December kun jij duizenden Firefly’s zien schitteren tijdens deze avond fietstour door Bang Krachao.

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


1 reactie

Fietsen in Bangkok | De Mogelijkheden - De Bangkok Gids · januari 12, 2018 op 10:05 am

[…] Bang Krachao – Bangkok’s Groene LongEen bebost schiereiland op slechts enkele kilometers van Bangkok’s drukke centrum. Hier kun je voor zo’n 100 Baht per dag een fiets huren. Ontdek dit ongerepte gebied met weelderig mos, mangroven en bananenbomen (lees onze speciale blog over fietsen in Bang Krachao). […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: