De fietstours van Co van Kessel zijn voor veel Nederlanders een must-do in Bangkok. Er zijn echter jaarlijkse duizenden Nederlanders en Belgen die een fietstour in Bangkok op hun ‘must-do-lijstje’ hebben staan. Ook steeds meer andere nationaliteiten die op zoek zijn naar het authentieke Bangkok ontdekken de fietstours.

Co van Kessel kan gezien worden als (mede-) pionier van de fietstours in Bangkok. Zelf is hij helaas overleden in Juli 2012 aan darmkanker maar zijn missie wordt met trots en passie voortgezet.

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

HET BEGIN: Hoe Co van Kessel zijn hobby uitgroeide tot georganiseerde fietstours

In de jaren ‘90 was Co al een expat in Bangkok. Hij hield van fietsen en het ontdekken van stukjes traditioneel Bangkok, weg van de verstedelijking van de stad. Duizenden uren fietste hij op zijn mountainbike door het uitgebreide netwerk van straatjes, steegjes en kanalen. In een tijd dat er geen Google Maps bestond tekende hij dit enorme netwerk uit op een enorm papier.

In het begin waren er enkele vrienden die graag met hem mee fietste. Langzamerhand kwamen er ook steeds meer luchtvaartmedewerkers die enkele dagen in Bangkok doorbrachte voordat zij weer terug naar Nederland vlogen. Ook zij ontdekte de fietstochten van Bangkok en fietste graag een dagje mee. Via diverse omwegen zijn deze fietstours van Co van Kessel uitgegroeid van een hobby tot een echt bedrijfje.

Het overlijden van Co van Kessel 

Tijdens zijn ziekte heeft zijn Thaise compagnion Chanmanee Phonphakdee (Nong) samen met de overige Thaise gidsen de fietstours voortgezet. Na een jaar lang ziektebed is Co van Kessel in Juli 2012 helaas komen te overleden.

Met trots, passie en liefde voor Bangkok zetten wij Co zijn leverswerk voort!

Zij zet nu (samen met een groot deel van haar familie) en hulp van buitenaf de missie van Co voort: bezoekers het traditionele Bangkok laten zien. Ver weg van de hoogbouw en toeristische trekpleisters van de stad. Waar men nog simpel woont en kinderen lachend high-fives geven aan langs fietsende gasten.

Co van Kessel fietstours

Populairste fietstours

Co van Kessel heeft vandaag de dag verschillende fietstours. Variërend van 3 uur tot zelfs 9 uur. De populairste zijn de 3 uur durende fietstour en de 5 uur durende fiets/boot tour. Deze tours beginnen in de kleine straatjes en steegjes van het Chaotische Chinatown. Vervolgens steek je de rivier over naar de authentieke en rustieke leefomgeving van Thonburi.

De 5 uur durende fiets/boot tour combinatie is de meest populaire tour. Het is de meest complete, diverse en afwisselende tour. Van de chaotische kleine steegjes van Chinatown met de longtailboat naar de tropische, vergeten plantages! Inclusief uitgebreide maaltijd bij een thuis-restaurantje onderweg.

De 5 uurs fiets/boot tour gaat tevens met de longtail-boat naar het Westen van Bangkok. Tijdens de tour ervaar je de enorme diversiteit van de stad. Van het chaotische en bedrijvige Chinatown tot het charmante Thonburi waar men nog simpel leeft. Je bezoekt markten en fietst bijna letterlijk door woonkamers terwijl je ontvangen wordt met die typische Thaise glimlach.

Wat je kunt verwachten:

  • Smalle steegjes van bedrijvig Chinatown
  • Dagelijkse simpele leven in de straatjes van Thonburi
  • Bezoek aan een lokale, niet-toeristische tempel
  • Groene, tropische vergeten plantages van Bangkok
  • Uitgebreide maaltijd in een lokaal ‘huis-restaurantje
  • Longtail-boot tocht door de eeuwen oude kanalen

De tours laten het dagelijkse leven behind-the-scenes zien, dat Co van Kessel ‘the Real Bangkok‘ noemt. De routes staan dus niet vast en er zijn geen vaste stops of bezienswaardigheden waar gestopt wordt.

Op een tour kun je vanalles verwachten: expect to be surprised, prepare to be amazed!

Bekijk hieronder in 1 minuut de video van de 5 uurs fiets/boot tour. De populairste en meest diverse tour:

Bij de 3 uur durende fietstour (Co Classical genoemd) fiets je eerst door de kleine bedrijvige straatjes van Chinatown. Je bezoekt een markt en een lokale tempel en steekt de rivier over naar Thonburi. Bij deze tour zit geen longtail-boat rit of lunch. Wel krijg je onderweg van de gids wat snacks te proeven.

Bij iedere tour gaan er twee zeer goedlachse en vrolijke Thaise gidsen mee (Co van Kessel heeft geen Nederlandse gidsen in dienst). Zij leiden je door het authentieke Bangkok achter de schermen en geven bij de tussenstops de nodige achtergrond informatie.

Verwacht geen langdradige verhalen tijdens de stops. Heb je vragen? Stel ze gerust, de gidsen beantwoorden met trots en liefde voor hun land en cultuur alle vragen die jou te binnen schieten.

Bekijk een overzicht van alle fietstours die Co van Kessel organiseert. Er wordt altijd op een zeer rustig tempo gefietst en regelmatig gestopt. Alles wat je nodig hebt is balans en controle op de fiets. Jaarlijks fietsen er deelnemers tussen de 6 en 80 jaar mee. Je kunt de tours zien als ‘wandeltours op de fiets’. De fiets wordt gebruikt om simpelweg meer te zien in een kortere tijd. Je ervaart daadwerkelijk het authentieke Bangkok en komt op plekken waar je zelf nooit zou komen!

Heb jij al eens een fietstour in Bangkok gedaan of ben je dit van plan?  Laat het ons weten in de comments ..

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: