Op de fiets een stad verkennen is overal een goed idee! Bij Bangkok zal je waarschijnlijk niet gelijk denken om de stad eens te gaan verkennen op de fiets. Ondanks dat de stad chaotisch is en het verkeer berucht zijn er genoeg mogelijkheden om in Bangkok te gaan fietsen. Georganiseerde fietstours, shared-bicycle systems, fietsvriendelijke parken of zelf een fiets huren. Alle mogelijkheden om in Bangkok te fietsen op een rijtje:

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

Fietstours in Bangkok

Een fietstour door Bangkok is de verstandigste en veiligste keuze. Onder begeleiding van een lokale gids ontdek je op de fiets plekken van Bangkok waar je zelf nooit zou komen. De Thaise gidsen brengen je naar het niet-toeristische en authentieke Bangkok. Zij weten als geen ander het drukke verkeer grotendeels te vermijden. Met een georganiseerde fietstour zie je meer in minder tijd. Je komt in contact met de lokale bevolking en ervaart Bangkok’s smaken, geluiden en geuren van dichtbij.

Er zijn verschillende aanbieders van fietstours in Bangkok waar de Nederlanders Michael Hoes (ABC Bangkok) en Co van Kessel (Co van Kessel Bangkok Tours) als pioniers beschouwd kunnen worden en verdienen dus de meeste credits.

De 5 uurs fiets/boot tour van Co van Kessel is een erg complete en populaire tour. Ideaal voor een halve dag het Echte Bangkok’ te ontdekken. Op een leuke manier ontdek je hier de diversiteit van Bangkok. Van het chaotische Chinatown fiets je naar Bangkok’s vergeten, groene plantages. De tour is inclusief een rit in een longtail-boot door Bangkok’s kanalen en een uitgebreide maaltijd bij een home-style-restaurant.

Let op: er zijn bij Co van Kessel geen Nederlandse gidsen werkzaam.

Fietsvriendelijke parken

Als je op zoek bent naar wat rust en groen dan zijn er verschillende fietsvriendelijke parken in Bangkok. Ideaal om even weg te zijn van Bangkok’s drukte en om wat beweging te krijgen.

Bang Krachao – Bangkok’s Groene Long
Een bebost schiereiland op slechts enkele kilometers van Bangkok’s drukke centrum. Hier kun je voor zo’n 100 Baht per dag een fiets huren. Ontdek dit ongerepte gebied met weelderig mos, mangroven en bananenbomen (lees onze speciale blog over fietsen in Bang Krachao).

Rot Fai park – Chatuchak
Een voormalige golf baan omgetoverd door recreatief park. Gelegen naast Chatuchak Park huur je hier voor zo’n 100 Baht per dag een fiets. Er is een speciaal fiets parcours aangelegd die je kunt afgaan. Fiets op een rustig tempo onder de bomen door of neem een pauze en picknick aan het water. Fietsen is het Rot Fai Park is prima geschikt om te doen met kinderen als je klaar bent met sightseeing.

De varanen die er rondlopen doen niemand kwaad 😉

Fietsen Bangkok

Buiten de parken is het niet aan te raden om Bangkok zelf per fiets te gaan ontdekken. Ondanks dat de overheid fietsen in Bangkok stimuleert is de stad hier nog niet klaar voor. Er zijn enkele fietspaden aangelegd in de Old Town, maar deze worden voornamelijk gebruikt door eetkraampjes en tuk-tuk’s. Toch zijn er mogelijkheden om zelf te fietsen in Bangkok.

Fiets huren

Het is mogelijk om zelf een fiets te huren en zo op eigen houtje te gaan fietsen. In de buurt van Khao San Road kun je bijvoorbeeld bij Velo Thailand een fiets huren. Zij hebben mountainbikes te huur voor 300 Baht voor 24 uur. De website Bim Bim Bikes geeft ook een overzicht van beschikbare huurfietsen in Bangkok.

Deelfietsen (niet meer beschikbaar vanaf November 2018)

De bike-sharing Apps hebben nu ook Bangkok gevonden. Deze deelfietsen hebben geen vaste lokaties waar zij gestationeerd zijn. Zij kunnen overal opgepikt en neergezet worden. Via de App zoek jij waar de dichtsbijzijndste fiets staan. Na registratie scan je de barcode op de fiets om het slot te openen. OBike is een App die veel deelfietsen beschikbaar heeft verspreid over Bangkok.

De fietsen zijn klein en zwaar en niet comfortabel om lange stukken op te fietsen. OBike zegt zich te richten op korte afstanden van 0 tot 2 kilometer. De kosten zijn 10 Baht per 15 minuten.

Anders deelfietsen-apps zijn Ofo en MoBike.

Peppermint Bike Park

De meer Urban-bikers kunnen terecht bij het Peppermint Bike Park. Gepassioneerde urban bikers komen hier om hun trucs te oefenen en te socializen met gelijkgestemden. Het park is geopend van dinsdag tot zondag en de toegangsprijs is 200 Baht.

Wielrennen

Voor de fanatieke fietsers zijn er ook mogelijkheden in Bangkok. Vlakbij Bangkok’s Suvarnabhumi Airport is er een fietspark aangelegd. Dit fietspark is 23.5 kilometer lang en dagelijks gratis toegang.

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: