Thailand en ook Bangkok kan erg goedkoop zijn! Zeker als je uit Europa komt zal je verwachten dat alles in Thailand goedkoop is. Dit is helaas een misvatting. Je hoeft in Bangkok zeker niet veel uit te geven en kunt heel goedkoop de dag doorkomen. Maar pas op, dit geldt zeker niet voor alles! Als je niet oppast ben je makkelijk meer geld kwijt zijn dan een gemiddelde dag in Amsterdam. 

Ben jij op zoek wat bijvoorbeeld een biertje, een wijntje of een massage kost in Bangkok? Scroll naar beneden voor de ”goedkoop vs duur” infographic van Bangkok

Bekijk de laatste Bangkok Gids (in PDF-formaat) met de populairste bezienswaardigheden van Bangkok en insider tips van Nederlandse expats.

Dit is duur in Bangkok 

Niet alles in Bangkok is goedkoop. Ben je op zoek naar Westerse diensten of producten dan betaal je mee aan de import-belasting die hier op geheven wordt. Met een Westerse levensstijl in Bangkok kun je gemakkelijk meer kwijt zijn dan een weekendje Amsterdam.

 • Merk-kleding: Kom je naar Thailand om eens flink te gaan shoppen voor weinig geld blijf dan bij de merkloze kleding. Vanwege de import-belastingen liggen prijzen van merkkleding in Bangkok vaak hoger dan thuis.
 • Electronica: Een laptop of telefoon kopen in Bangkok omdat dit goedkoper is? Vergeet het maar! Ook voor electronica die je thuis kunt kopen betaal je in Bangkok waarschijnlijk meer dan thuis het geval is.
 • Een wijntje drinken: Als je graag een wijntje drinkt op het terras of bij het eten dan ben je in Bangkok niet goedkoop uit. Waar een biertje zo’n 100 Baht kost ben je voor een wijntje al snel 200 Baht kwijt. Dit kost soms net zoveel als je maaltijd zelf. De goedkoopste fles wijn in de supermarkt kost zo’n 300 Baht.
  €5,- voor een wijntje bij het eten
 • Hipster koffie: De Thai zijn van nature geen echte koffiedrinkers. Er zijn in Bangkok echter genoeg hippe koffie-shops waar je een goede zwarte koffie of Latte Macchiato kunt verkrijgen. Voor een hippe zwarte koffie betaal je hier gemakkelijk 150 – 200 Baht.
  €4,- voor een “hipster koffie”
 • Een drankje bij een toeristische skybar: Veel bezoekers die voor het eerst naar Bangkok komen zijn op zoek naar een drankje op een beroemde skybar met prachtig uitzicht. De twee beroemdste zijn Lebua (bekend van de film de Hangover) en Vertigo (Banyan Tree). Prijzen zijn aangepast naar de vraag en voor een cocktail op de 64’ste verdieping betaal je al snel 800 Baht.
  €20,- voor een cocktail op een toeristische skybar
 • Pinnen: Geld uit de automaat halen in Bangkok met je bankpas van thuis is niet goedkoop. Per keer dat je geld opneemt betaal je tussen de 150 – 220 Baht. Daarbovenop komt nog de ‘exchange-rate’ die de bank hanteert waardoor jij een stuk minder Thaise Baht voor jouw Euro krijgt.
  €5,- toeslag om geld uit de automaat te halen

GELUKKIG BEREID JIJ JE GOED AAN HET VOORBEREIDEN, SLIM!  HET  ALLER DUURSTE in Bangkok is namelijk om onvoorbereid te komen. Onwetenheid in Bangkok kan jou veel geld en tijd kosten dat je ZOveel beter kunt besteden.  

Lees ook: 11x wat te doen in Bangkok >


Dit is goedkoop in Bangkok

In het goedkope segment kom je voornamelijk bij diensten en Thaise producten uit. Uurlonen liggen hier laag en Thaise producten zijn niet onderhevig aan hoge import-belastingen. Backpackers op een budget hoeven per dag niet meer dan 20 Euro kwijt te zijn.

 • Street-food. Eten op straat in Bangkok is een must-do. Overal verkrijgbaar en zeer goedkoop. Voor ergens tussen de 40 – 80 Baht heb je op straat al een heerlijke maaltijd. (ontvang direct onze GRATIS street-food gids)

  €1 – €2 voor een street-food gerecht

 • Uit eten in een mid-range Thais restaurant. Overal in Bangkok is eten verkrijgbaar. Naast street-food zijn er overal mid-range Thaise restaurants te vinden. Voor 100 – 200 Baht kun je hier al genieten van de overheerlijke Thaise keuken.

  €3 – €5 voor een gerecht in een mid-range restaurant

 • Vervoer: Wil je in Bangkok van A naar B, dan zijn er een hoop verschillende opties. Een taxi op de meter begint bij 35 Baht. Neem je binnen Bangkok een taxi dan ben je bijna nooit meer kwijt dan 200 Baht.

  €2 – €5 Euro voor een taxi-rit door Bangkok€2  – €10 Euro van het vliegveld naar je hotel

 • Massages: De Thaise massage is wereldberoemd en overal in Bangkok kun je terecht voor een massage. In niet-toeristische plekken in Bangkok betaal je zo’n 200 Baht voor een Thaise massage van 60 minuten.

  €5,- voor 60 minuten Thaise massage

 • Pak of overhemd op maat: Ben je op zoek naar een goedkoop maatpak of -overhemd? In de buurt van Khao San Road zijn er diverse tailors waar je al voor 3000 Baht een pak en overhemd op maat hebt. Lees alles over een pak op maat laten maken in Bangkok en wat je kunt verwachten.
 • Niet-merk kleding: In Bangkok zijn er tientallen markten te vinden die kleding verkopen. Ben je op zoek naar een merkloos shirtje, korte broek of tanktop dan hoef je niet meer kwijt te zijn dan 200 Baht.

  €4 – €7 Euro voor een shirtje of een jurkje op de markt

 • Overnachten: Je kunt in Bangkok heel goedkoop overnachten. Er zijn bijvoorbeeld hostels in de buurt van Khao San Road waar je per nacht zo’n 200 – 300 Baht betaald. Voor 1000 Baht slaap je al in een goed mid-range hotel.

  €5 – €7 voor een hostel
  €40 voor een mid-range hotel met infinity pool

INFOGRAPHIC

Goedkoop duur Bangkok Infographic

WAT HEB JIJ ALS DUUR EN GOEDKOOP ERVAREN IN BANGKOK? LAAT HET WETEN IN DE COMMENTS HIERONDER, BEN BENIEUWD!

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.

€6,95 – DOWNLOAD NU1 reactie

2 zitsbank goedkoop · augustus 22, 2018 op 6:01 pm

Hi, interessante blog. Met veel plezier gelezen! Bye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: