Een ritje in de iconische Tuk-Tuk is een must-do in Bangkok. Scheur in deze gekleurde open-air taxi’s door de straten van Bangkok. Vaak niet de meest comfortabele of goedkoopste manier van transport, maar zeker een niet-te-missen beleving in Bangkok.

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

Voor bezoekers aan Bangkok is het niet altijd even makkelijk een Tuk-Tuk te nemen. Zeker in de buurt van Bangkok’s populairste bezienswaardigheden vinden er regelmatig scams voor. Tuk-tuk chauffeurs in toeristische gebieden zijn niet altijd eerlijk en proberen je soms helaas naar andere plekken (neppe toeristen bureautjes, juwelen winkels, kleermakers etc) te brengen.

Ook het onderhandelen over de prijs en de taalbarrière maken het nemen van een Tuk-Tuk soms een heel gedoe.

Tuk-Tuk issues voor Bangkok’s bezoekers:

 • Oneerlijke chauffeurs en scams
 • Communicatie
 • Prijs onderhandelingen

Enkele Bangkok entrepreneurs hebben hier iets op gevonden. Een App waarmee je onbeperkt on-demand Tuk-Tuk’s kunt oproepen voor een vast bedrag per dag. Zij willen deze Bangkok-ervaring zo makkelijker en eerlijker maken voor bezoekers aan hun stad.

Door middel van technologie willen zij een bezoek aan de beroemde bezienswaardigheden van hun stad een onbezorgde en leuke ervaring maken. Met de Tuk-Tuk hop bieden zij veilig, makkelijk, leuk en praktisch transport om in een kortere tijd meer te kunnen zien.

Populaire bezienswaardigheden en locaties

Tuk-Tuk’s zijn onbeperkt op te roepen tussen 08:30 tot 18:00. Op dit moment zijn er meer dan 40 pick-up locaties in en rondom Bangkok’s Old Town. Enkele van de populaire plekken die je kunt bezoeken met de Tuk-Tuk hop zijn:

 • Chinatown
 • Khao San Road
 • Flower Market
 • Golden Mount
 • Grand Palace
 • Wat Arun
 • Wat Pho
 • Rajadamnern Stadium (Muay Thai)

Hoe het werkt

Om deze App te gebruiken heb je een Thaise sim-card nodig met internet. Heb je dat niet dan kun je ook een pocket WiFi huren voor 49 Baht per dag. Download eerste de App via de Play Store of App Store. Koop vervolgens de code om in te loggen op de App voor toegang tot de service. Dit kan je direct via hun website doen. Betalen kan met PayPal, MasterCard en Visa of in Cash op locatie.

Op de dag dat jij Bangkok’s bezienswaardigheden gaat bezoeken werkt het als volgt:

Tuk Tuk Hop

 1. Selecteer ophaalpunt
 2. Selecteer bestemming
 3. Loop naar het afgesproken punt

Nadat jij je bestemmingen hebt ingevoerd krijg je een Tuk-Tuk toegewezen. Via de App kun je precies volgen waar deze is en hoe lang het duurt voordat hij je komt ophalen. Ze proberen wachttijden maximaal 10-15 minuten te maken. Aan te raden is om de Tuk-Tuk van te voren alvast te bestellen. Zo hoef je niet te lang te wachten bij het afgesproken afhaalpunt.

De Tuk-Tuk zal je komen ophalen en brengt je naar het afgesproken punt, no questions asked!

Wat het kost

Je betaald eenmalig voor toegang tot de service. Vervolgens kun je tussen 08:30 en 18:00 onbeperkt Tuk-Tuk’s oproepen voor 200 – 399 Baht per persoon. Kinderen kleiner dan 100 cm kunnen gratis mee.

1 Persoon: 399 Baht
2 Personen: 599 Baht
3 Personen: 699 Baht
4 Personen: 799 Baht

JOEHOE! SPECIALE KORTINGSCODE

De Bangkok Gids-fans krijgen een speciale korting. Gebruik kortingscode ‘BANGKOKGDS’ om 15% korting te krijgen op jouw dagje Tuk-Tuk toeren.

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


2 reacties

De 12 Bezienswaardigheden voor jouw Eerste Keer in Bangkok | De Must-Do's · februari 15, 2018 op 7:42 am

[…] De beroemde paleizen en tempels zijn een must-do voor een eerste keer Bangkok. Ontdek de handige hop-on-hop-off service voor Tuk-Tuk's om al deze bezienswaardigheden per tuk-tuk te […]

16x NIET doen in Bangkok | De Bangkok Survival Gids · april 3, 2018 op 10:38 am

[…] brengen jou gegarandeerd naar een tailor, gem-shop, tourist agency of wat dan ook. Niet doen dus! Tuk-Tuk Hop brengt jou langs Bangkok's populairste bezienswaardigheden voor een vast bedrag per […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: