Het populaire hop-on-hop-off concept heeft in Bangkok begin 2019 serieuze invulling gekregen.  Alternatief als Bangkok is, zijn er niet alleen hop-on-hop-off bussen, maar ook tuk-tuk’s en boten met allen hun eigen stops bij bekende en minder bekende bezienswaardigheden van Bangkok.  Dit zijn de opties waar je uit kunt kiezen.

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

Tuk Tuk Hop

Bangkok’s iconische tuk-tuk heeft zijn eigen hop on hop off service in Bangkok’s old town.  De application (Android en IOS) geeft reizigers een veilige en soepele tuk-tuk ervaring om Bangkok’s beroemde bezienswaardigheden te ontdekken.  Bezoekers kunnen zonder limieten via de Tuk Tuk Hop app on-demand een tuk tuk bestellen bij meer dan 30 vooraf bepaalde stops. Kies je ophaalplek en de locatie waar je heen wilt en wacht totdat een Tuk-Tuk je komt oppikken. Een handige service die communicatieproblemen, prijsonderhandelingen en mogelijke scams moeten voorkomen.

Bezienswaardigheden en stops

Khao San Road, Flower Market, Grand Palace, Giant Swing, Wat Arun, Wat Pho el veel meer in Bangkok’s old town.

Hop on hop off prijs:
Vanaf 299 THB / persoon

Chao Phraya River Tourist Boat

De Chao Phraya rivier stroomt in een mooie vorm door Bangkok heen.  Sommige van Bangkok’s beroemde bezienswaardigheden zijn handig gelegen aan of vlakbij de rivier wat de Hop on Hop Off boot een interessante en leuke optie maakt om de highlights te bezoeken.  Ondanks dat er niet al te veel stops zijn en de boot niet erg frequent gaat (2x per uur) kunnen bezoekers toch gemakkelijk naar stops als Wat Arun, de Flower Market, Rambuttri / Khao San Road, Icon Siam en de BTS Skytrain.

Bezienswaardigheden en stops

Asiatique, IconSiam, Lhong1919, Chinatown, Flower Market, Wat Pho, Wat Arun, Phra Arthit / Khao san Road area

Hop on hop off prijs:
Vanaf 200 THB / persoon

Siam Hop Bus

Sinds begin 2019 kent Bangkok meerdere hop on hop off bussen.  Ondanks het file-imago van de stad zijn er meerdere hop on hop off bussen begonnen met diverse routes over de stad.  Een van hen is Siam Hop met 4 verschillende lijnen. Deze bus-lijnen vertrekken niet op vaste tijden maar bussen kunnen via de App via hun GPS-lokatie precies gevolgd worden, inclusief schatting wanneer deze de volgende stop aandoet. Een goede oplossing voor het soms vast-zittende verkeer in Bangkok.  De Siam Heritage-route is de meest interessante voor bezoekers die op zoek naar naar de beroemde en culturele highlights, tempels en markten. Overige lijnen zijn de Central Business District, Entertainment route en de Shopping Route.

Bezienswaardigheden en stops

MBK, River City, Hua Lamphong, China Town, Flower Market, Grand Palace, Khao san Road, Giant Swing

Hop on hop off prijs:
Vanaf 799 THB / persoon

Lees ook: 11x bezienswaardigheden om te doen in Bangkok >

Khlong Saen Saeb

Dwars door Bangkok, verstopt tussen torenhoge kantoor-gebouwen, shopping malls en wooncomplexen stroomt een smal kanaal; de Saen Saeb.  Niet bij iedere Bangkokian bekend maar de boot-service die hier opereert is een effectieve manier op het verkeer te ontlopen en tussen Oost (nieuw) en West (oud) Bangkok te reizen.  De Hop on Hop Off service van de Khlong Saen Saeb stopt niet bij vele beroemde attracties maar brengt je toch snel vlakbij enkele stops als de Golden Mount, Khao San Road (10-15 minuten lopen), Bo Bae markt, James Thompson house en shopping malls Siam Paragon en MBK.  Daarnaast is de service een interessante en opwindende manier op te zien hoe locals aan dit smalle kanaal wonen op een vaak beperkte oppervlakte.

Bezienswaardigheden en stops

Khao san Road, Golden Mount, Bo Bae Market, Jim Thompson, MBK/Central World/Siam

Hop on hop off prijs:
Vanaf 200 THB / persoon

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
– Bangkok Expat sinds 2014  en auteur van De Bangkok Gids –

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU

Categorieën: transport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: