Ben jij dit jaar met Oud en Nieuw in Bangkok? Lucky you!! Ondanks dat het Thaise nieuwjaar groter gevierd wordt dan het Westerse nieuwjaar is er genoeg te doen! En of het gevierd wordt, nou en of! Hier zijn de verschillende mogelijkheden op een rijtje om het nieuwe jaar in te luiden. Wil je vuurwerk zien kies dan voor Central World’s countdown of een locatie met zicht op de rivier.

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

Let op: de meeste events beginnen ver voor middernacht en stoppen niet veel later dan 02:00. Wil je oud en nieuw vieren op een populaire rooftop of dinner cruise? Reserveer dan ver van te voren!

Countdown bij Central World

Dit is één van de grootste evenementen van Bangkok tijdens de jaarwisseling. De ruimte voor deze enorme shopping mall organiseert jaarlijks de traditionele ‘countdown’. Er zijn optreden van Thaise artiesten, concerten, grote plasma schermen en precies om middernacht een indrukwekkende vuurwerkshow. De festiviteiten hier beginnen aan het begin van de avond al en er wordt een enorme drukte verwacht.

De BTS Skytrain rijdt nog tot na middernacht en is de beste optie om hier te komen. Station Siam of Childom.

Asiatique’s countdown

Een geduchte concurrent van Central World’s countdown is Asiatique. De moderne markt gelegen aan de Chao Phraya rivier heeft diverse optredens van bekende Thaise artiesten. Restaurant en eetkraampjes stellen ook speciale menu’s voor het nieuwe jaar samen. Asiatique ligt aan het water waar jaarlijks ook het meeste vuurwerk te zien is.

Wil jij naar Asiatique? Neem de skytrain naar Saphan Taksin, om vervolgens de gratis shuttle boot te nemen op Saphan Taksin pier (S6). Deze boot brengt je naar Asiatique. Vanwege de kleine straatjes rond Asiatique en de verwachte drukte is een taxi niet aan te raden.

Rooftop bars

Bijna iedere rooftop van Bangkok zal met oud en nieuw een speciaal event hebben. Zij geven namelijk vanaf boven een magisch en prachtig uitzicht over de gehele stad en diverse vuurwerkshows. Kaartjes voor oud en nieuw op een rooftop bar worden vaak premium geprijsd en men dient ver van te voren al te reserveren.

Enkele populaire rooftopbars: Lebua, Red Sky, Millenium Hilton, Octave rooftop, Red Sky, Banyan Tree
Minder bekende rooftopbars: Top Knot (Hotel Once), River view guesthouse, Char rooftop (Hotel Indigo), Brewski (Raddison Blue)

Dinner cruise over de Chao Phraya

Iedere dag van het jaar is de Chao Phraya magisch en mooi verlicht in de avond. Een dinner-cruise over de rivier is op 31 December zeker een unieke ervaring. Alle dinner cruises pakken uit met speciale x-aantal gangen menu’s. Geniet vanaf het dek van de verschillende vuurwerkshows langs het water en aanschouw de verlichte tempels en paleizen aan de Chao Phraya rivier.

Persoonlijke tip: Vermijd de grote massale boten en kies voor de kleine, persoonlijkere en romantische rijstboten. Aanraders zijn bijvoorbeeld Wan Fah, Suppaniga en Loy Nava.

Feestend het nieuwe jaar in

Bangkok staat bekend om het bruisende nachtleven. Ook tijdens oud en nieuw zijn er geen gebrek aan feestjes. Alle bekende uitgaansplekken zullen speciale events en feesten hebben om het nieuwe jaar in te luiden.

Diverse clubs in Thong Lor en RCA zullen uitpakken met grootste feesten en bekende DJ’s. Ook de barretjes aan de backpackers/party-straat Khao San Road zullen allen feestend het nieuwe jaar in knallen!

Riverside restaurants

De meeste vuurwerkshows vinden plaats aan de rivier. Bangkok kent gelukkig vele restaurantjes en barretjes aan de rivier. Hier vier je Oud en Nieuw in een iets rustigere en kleinschaligere lokatie met tevens prachtig zicht op het vuurwerk aan de rivier.

Mijn persoonlijke tips en opties (niet doorvertellen): wat denk je van bijvoorbeeld een klein restaurantje tegenover Wat Arun zoals the Deck, Sala Rattanakosin en de overige barretjes in dezelfde straat. Of kies voor riverside dining in de buurt van Saphan Taksin zoals bij Jack’s bar, Viva & Aviv, Yok Yor of Be My Guest.

Tempels

Ben je op zoek naar iets anders, meer cultureels? Veel tempels in Bangkok zullen ook speciale oud en nieuw ceremonies hebben. Ondanks dat het Westerse nieuwjaar geen grootste betekenis heeft in de Thaise cultuur. Deze ceremonies duren vaak de hele avond en bezoekers zijn welkom om aan te sluiten (passend gedrag en bedekte kleding vereist).

Wil je ‘the best of both worlds’ kies dan voor een tempel langs het water om het vuurwerk te aanschouwen. In de buurt van Khao San Road heb je de Golden mount dat gelegen is op een berg met prachtig uitzicht over Bangkok’s Old Town. Een andere optie, Wat Yannawa is een Buddhistische tempel gelegen aan het water, vlakbij BTS Saphan Taksin.

Wat je ook gaat doen, een hele fijne jaarwisseling gewenst en uiteraard een fantastische tijd in Bangkok!

Waar vier jij Oud en Nieuw in Bangkok?

Bangkok Gids auteur

Auteur: Jurgen
Bangkok Expat sinds 2014

Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

DE BANGKOK GIDS – MINI

Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


€6,95 – DOWNLOAD NU


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: