Hoe kom je van Suvarnabhumi naar Khao San Road? Suvarnabhumi is het grote internationale vliegveld van Bangkok waar dagelijks de vluchten uit Europa landen. Khao San Road is Bangkok’s bekende backpackers-straat en omgeving vol met faciliteiten voor toeristen. Veel first-time reizigers en backpackers nemen in dit gebied een hotel vanwege de nabijheid van Bangkok’s beroemde bezienswaardigheden. 

Download de laatste Bangkok Gids met de populairste bezienswaardigheden en insider tips van Nederlandse expats.

Scroll naar beneden voor onze Infographic ‘Bangkok Airport naar Khao San Road’

Suvarnabhumi Airport ligt 30 kilometer ten oosten van Bangkok. Officieel ligt het in een andere provincie, namelijk Samut Prakarn. Het vliegveld beschikt over een Airport Rail Link die passagiers over het spoor naar het centrum van Bangkok brengt. Khao San Road ligt in Bangkok’s Old Town en beschikt niet over dergelijke stations.

Dit zijn de drie mogelijkheden om van het Suvarnabhumi vliegveld bij Khao San Road te komen:

1. Taxi

Taxi’s zijn 24/7 beschikbaar op begane grond van het vliegveld. Volg de bordjes ‘public taxi’ om een taxi naar Khao San Road te nemen. Taxi chauffeurs zullen er bijna altijd voor kiezen tolwegen te nemen (dit is ook aan te raden). Passagiers worden verwacht ter plekke de tol te betalen. Zorg dat je voldoende briefjes van 20 en 100 Baht bij je hebt. De overige kosten voor een taxi naar Khao San Road:

Airport toeslag: 50 Baht
Tolweg: 50-70 Baht
Taxi-meter: 250-300 Baht
Totaal: ~400 Baht

2. Airport Bus S1

De Airport Bus (sinds Juni 2017) is een goedkope optie om het vliegveld bij Khao San Road te komen.  Het vertrekpunt is bij Gate nummer 7 op de eerste verdieping van het vliegveld. De bus vertrekt dagelijks tussen 06:00 en 20:00 en stopt bij het Democracy Monument op enkele minuten lopen van Khao San Road.

Kosten: 60 Baht

  3. Airport Rail Link + Taxi/Bus

  Suvarnabhumi Airport beschikt over een hypermoderne Airport Rail Link. Deze vervoert mensen in 30 minuten van het vliegveld naar het ‘centrum’ van Bangkok. Khao San Road ligt niet in het centrum van Bangkok en beschikt niet over een dergelijke station. Wil je de Airport Rail Link nemen dan zou je dus nog een bus of taxi moeten nemen voor het laatste stuk naar je hotel op Khao San Road.

  Op de onderste verdieping van het vliegveld vind je de Airport Rail Link. De service opereert dagelijks tussen 06:00 en 24:00. De trein stopt onderweg enkele keren voordat het bij Phaya Thai station eindigt. Een enkeltje naar Phaya Thai kost 45 Baht.
  Vanaf Phaya Thai kun je een taxi nemen naar Khao San Road voor zo’n 80-100 Baht.

  Bus 59 van Phaya Thai naar Khao San Road
  Reis je op een budget dan neem je vanaf Phaya Thai de bus naar Khao San Road. bus nr. 59 naar Democracy Monument (enkele minuten lopen vanaf Khao San Road). Loop vanaf het Phaya Thai station naar weg toe en sla rechtsaf. Loop tegen het verkeer in en steek het kruispunt over om Bus 59 naar Democracy Monument te pakken. Deze bus kost tussen de 9 en 12 Baht per persoon.

  Vliegveld naar Khao San Road:  kosten-overzicht

  Voor de budget-bewuste is hier een kosten overzicht om van Suvarnabhumi Airport naar Khao San Road te komen. De goedkoopste optie is de Airport Rail Link + Bus 59. Deze brengt je voor 54 Baht naar het Democracy Monument in de ‘backpackersbuurt’. Een prima optie als je zo min mogelijk probeert uit te geven. Voor 6 baht extra koop je echter een hoop extra comfort en ga je zonder overstap direct naar dezelfde plek met de S1 Airport Bus.

  Wil je na een lange reis wat comfort en ben je met meerdere mensen dan is de taxi een uitstekende optie. Deze brengt jou (of jullie) voor in totaal zo’n 400 Baht (zo’n 10 Euro, 2018) direct naar je hotel.

  1. Airport Rail Link (45 Baht) + Bus (9 Baht) = 54 Baht 
  2. S1 Airport Bus = 60 Baht
  3. Airport Rail Link (45 Baht) + Taxi (80-100 Baht) = ~140 Baht
  4. Taxi = ~400 Baht

  INFOGRAPHIC

  Bangkok vliegveld naar Khao San Road

  HOE GA JIJ HET LIEFST VANAF HET VLIEGVELD VAN BANGKOK NAAR JOUW HOTEL?  LAAT JE ERVARINGEN ACHTER IN DE COMMENTS BENEDEN! 

   Bangkok Gids auteur

   Auteur: Jurgen
   – Bangkok Expat sinds 2014 & Auteur van de populaire Bangkok Gidsen –

   Bangkok liefhebber sinds het tweede uur met als doel andere op Bangkok voor te bereiden en verliefd te worden op deze prachtige wereldstad. Tevens schrijver van de succesvolle Bangkok Gidsen.

   DE BANGKOK GIDS – MINI

   Bekijk onze nieuwste Bangkok eBooks met de laatste insider tips voor Bangkok’s beroemde en minder bekende plekjes.


   €6,95 – DOWNLOAD NU


   1 reactie

   Goedkoop en duur in Bangkok | Een prijzen-overzicht - De Bangkok Gids · maart 17, 2018 op 8:22 am

   […] Vervoer: Wil je in Bangkok van A naar B, dan zijn er een hoop verschillende opties. Een taxi op de meter begint bij 35 Baht. Neem je binnen Bangkok een taxi dan ben je bijna nooit meer kwijt dan 200 Baht.€2 – €5 Euro voor een taxi-rit door Bangkok€2  – €10 Euro van het vliegveld naar je hotel […]

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   %d bloggers liken dit: